NavMenu

Blagi rast Belexa u avgustu - Akcije Energoprojektovih firmi beleže i najveći pad i najveći skok vrednosti

Izvor: eKapija Petak, 01.09.2017. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Domaće tržište akcija nastavilo je lagani uzlazni trend tokom avgusta, dok je ukupan promet iznosio 5,3 milijarde dinara (44,4 mil EUR).

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je 0,4% na 725,6 poena. Najprometnija akcija bio je beogradski Halkbank koji je zabeležio promet od 183,9 miliona dinara, mahom kao posledica kupovine 10% akcija od strane većinskog vlasnika koji je najavio i konsolidaciju vlasništva.

Odličan promet od 104,7 miliona dinara zabeležila je i Komercijalna banka koja je porasla 2,3% na 1.893 dinara, dok se među najprometnije papire tradicionalno svrstala i Naftna industrija Srbije sa realizacijom od 69,3 miliona dinara i uz blagi pad cene na 685 dinara.

Gubitnik meseca je bio građevinar Energoprojekt holding nakon uspešno završene ponude za preuzimanje poslednjeg dana jula. Akcije ove najveće domaće građevinske kompanije oslabile su 18,9% na 1.222 dinara uz promet od 35,5 miliona dinara.

S druge strane, zavisna preduzeća ovog holdinga, EP Entel i EP Industrija, u očekivanju preuzimanja predvodila su dobitnike sa rastom od 46,9% i 27,1%, respektivno, prenosi Wisebroker.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.