Izvor: Tanjug | Četvrtak, 31.08.2017.| 13:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Struja skuplja od oktobra - Agencija za energetiku odobrila povećanje cene za 2%

Savet Agencije za energetiku Srbije (AERS) saglasio se sa odlukom da se cena električne energije za domaćinstva i male kupce poveća za dva odsto od 1. oktobra.

Kako je objavio AERS, Savet Agencije je dao saglasnost na Odluku o regulisanoj ceni električne energije za garantovano snabdevanje koju je doneo v. d. direktora JP Elektroprivreda Srbije.

Na osnovu te odluke cene električne energije za domaćinstva i male kupce se povećavaju prosečno za dva odsto od 1. oktobra 2017. godine.

Elektroprivreda Srbije je, nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev AERS-u, za povećanje cene električne energije u iznosu od 2%, saopštilo je Ministarstvo energetike.

To predstavlja usklađivanje cene samo za deo inflatornog kretanja, što je posledica ukupne finansijske stabilizacije u Srbiji, kao i dobrih finansijskih rezultata koje je ostvario EPS, za šta je dobijena pozitivna ocena i saglasnost međunarodnih finansijskih institucija.

Reč je o do sada najnižem povećanju cene električne energije u Srbiji i ono će se na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.