NavMenu

Prikupljanje staklene ambalaže u Nišu

Izvor: Promo Utorak, 29.08.2017. 11:03
Komentari
Podeli
Sekopak je u saradnjisa JKP Mediana iz Niša organizovao akciju prikupljanja staklene ambalaže. Staklo je ambalaža koja može više puta da se reciklira i da nikad ne izgubi na dobrom kvalitetu, upravo iz toga razloga je ovakva akcija veoma značajna.

Akcija pod nazivom "Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži" organizovana je 25. avgusta na 5 gradskih lokacija u Nišu. Građani Niša su za prikupljenih 3kg staklene ambalaže mogli da osvoje zanimljive poklone. Cilj ovakvih akcija je da apeluje na građane da učine nešto korisno za svoj grad i za planetu na kojoj žive.

- Ovo je samojedna u nizu akcija koje je pokrenula Mediana kada je u pitanju sakupljanje ambalažnog otpada. Zadovoljni smo novom saradnjom sa Sekopakom, koji kao pouzdan operater, podstiče i stimuliše sakupljanje ambalažnog otpada. Izabrali smo pet lokacija, pored pijace gde je veća koncentracija ljudi, jer želimo da ukažemo na neophodnost selektovanja otpada i reciklaže kao jednog od osnovnih načina upravljanja otpadom. Staklo je obnovljiv resurs koji se može koristiti iznova i zato su ovakve akcije veoma bitne - izjavio je Bratislav Vučković, direktor JKP Mediana.

Violeta Belanović Kokir, direktorka preduzeća Sekopak je naglasila da je sakupljanje stakla veoma važno jer je jedini ambalažni otpad koji je stoposto reciklabilan.

- Možemo ga reciklirati mnogo puta i uvek će se vratiti kao ambalaža. Zato insistiramo na sakupljanju stakla, koje u Srbijini je baš na zavidnom nivou, kao što je slučaj sa reciklažom papira i limenki. Želimo da podignemo svest naših građana po pitanju staklene ambalaže, a ovo je prva akcija koja kreće iz Niša. Akciju ćemo produžiti i narednih meseci, a građani će moći da, donošenjem ambalaže, dobiju poklone. Na ovaj način svako od nas daje doprinos očuvanju životne sredine - izjavila je Violeta Belanović Kokir.

Nišlije su u okviru akcije "Reciklažni petak" pokazali veoma visok nivo zainteresovanosti za očuvanje životne sredine, i za samo tri sata sakupili skoro 3 tone staklenog ambalažnog otpada, što je svakako više nego dobar rezultat!
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.