NavMenu

Otvoren Avantura park na Kopaoniku

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 28.08.2017. 14:47
Komentari
Podeli
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je zabavni Avantura park na Kopaoniku i istakao da će ovaj sadržaj dodatno obogatiti turističku ponudu naše planine, učiniti je raznovrsnijom i ostvariti osnovni cilj - da Kopaonik bude celogodišnja turistička destinacija.

Upravo ova investicija, kaže ministar Ljajić, jeste korak u tom pravcu, s obzirom na to, kako je ocenio, da je Srbija imala odličnu zimsku skijašku sezonu, sa prihodima koji su za 24% veći od minule skijaške godine, za koju se smatralo da je rekordna.

- Sigurno da će i ovaj Avantura park dodatno obogatiti turističku ponudu Kopaonika i ostvariti taj osnovni cilj - da Kopaonik zaista bude celogodišnja turistička destinacija. Drugi cilj je da privučemo što veći broj stranih turista i gostiju na Kopaonik - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, u prvih šest meseci 2017. imamo 20% stranih gostiju, a ostvaren je rast broja posetilaca iz inostranstva od čak 21% u odnosu na prošlu godinu, odnosno, kako je naveo, zabeleženo je oko 15.000 stranih turista koji su posetili Kopaonik.

- Prema tome, ova će turistička godina, bez ikakve sumnje, biti najbolja do sada. Imamo rast deviznog priliva od čak 13% u odnosu na minulu godinu, za koju smo svi tvrdili da je neverovatna i rekordna. Bližimo se zacrtanom cilju od 1,2 mlrd EUR čistog deviznog priliva od stranih turista - rekao je Ljajić.

Takođe, on očekuje da će započeti radovi na izgradnji višeetažne garaže sa helidromom i navodi da vrednost tog projekta iznosi 385 miliona dinara, te da je njegovo ministarstvo za taj projekat izdvojilo 100 miliona dinara, a da ostala sredstva treba da obezbede Skijališta Srbije.


- Verujem da ćemo rešiti administartivne probleme koji postoje, vezano za lokaciju te garaže, imajući u vidu da je to vlasništvo Vojske Srbije i vode se razgovori na koji način da se uđe u neku vrstu partnerskog odnosa. Problem parkiranja na Kopaoniku je hroničan, posebno u toku zimske turističke sezone, i izgradnjom te garaže problem će delimično biti rešen - smatra ministar.

Uz to, Ljajić očekuje da će se do kraja ove letnje sezone završiti i dodatni sadržaji - veštačka stena za planinare i teretana na otvorenom, a da će do početka zimske sezone biti osvetljena još jedna skijaška staza na Grebenu.

- Prema tome, Kopaonik će novu sezonu dočekati mnogo spremniji nego što je to bio slučaj, a sa ovim velikim infrastrukturnim projektom nadam se da će biti još više privatnih investicija - rekao je Ljajić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.