NavMenu

Neizvestan završetak gradnje zatvorenog bazena u Kraljevu - Lokalna samouprava nema dovoljno novca

Izvor: Novosti Ponedeljak, 28.08.2017. 15:38
Komentari
Podeli
Predviđeni izgled bazenaPredviđeni izgled bazena
Iako je, prilikom polaganja kamena temeljca u aprilu 2016. godine, bilo najavljeno da će dugo iščekivani zatvoreni bazen, o kojem se u gradu na Ibru priča bezmalo dve decenije, biti završen početkom 2019, od toga najverovatnije neće biti ništa, s obzirom na to da lokalna samouprava nije u stanju da sama finansira izgradnju ovog kapitalnog sportskog objekta.

Ukupna vrednost projekta zatvorenog bazena u prigradskom naselju Ribnica, neposredno uz novu halu sportova, sa kompletnom infrastrukturom i uređenjem iznosi oko 900 miliona dinara, dok samo za grube radove, izgradnju samog bazena i okrovljavanje objekta treba izdvojiti 290 miliona. U minulih godinu dana su, zato, obavljeni samo zemljani radovi koji su koštali 15 miliona dinara.

- Za nastavak i završetak ovog projekta nisu dovoljna samo sredstva iz gradskog budžeta, već je neophodno obezbediti finansijsku pomoć i od Republike i od potencijalnih donatora - kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Inače, po projektu, u sklopu ovog modernog sportskog objekta - osmišljenog prema svim svetskim standardima - trebalo bi da se nalaze dva bazena: jedan dimenzija 25 sa 33 i dubine dva metra, a drugi za neplivače - 25 sa 12,5 i dubine od 0,8 do 1,33 metra. Na tribinama će biti mesta za 450 gledalaca.


Nažalost, zbog toga što je još krajnje neizvesno kada će ovaj projekat biti realizovan, kraljevački plivači i vaterpolisti će i dalje biti prinuđeni da u zimskom periodu treniraju po susednim gradovima.

O projektu izgradnje zatvorenog bazena u Kraljevu eKapija je već pisala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.