NavMenu

"WAZ" postao stoprocentni vlasnik beogradskih preduzeća "Štampa sistem", "Štampa press" i "Štampa Commerce"

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 11.08.2008. 20:56
Komentari
Podeli

Nemačka "WAZ Mediengruppe" postala je novi vlasnik beogradskog preduzeća za distribuciju štampe "Štampa sistem", "Štampa press", "Štampa Commerce", saopšteno je iz kompanije "WAZ". Nemački koncern, koji izdaje beogradsku "Politiku" i novosadski "Dnevnik", posle rešenja Antimonopolske komisije imenovao je novo rukovodstvo i na mesto generalnog direktora "Štampe" postavio Petera Langea.

Dosadašnji generalni direktor "Štampe" Slobodan Kutlešić nastaviće da radi u preduzeću kao savetnik, navedeno je u saopštenju "WAZ" u kome se pohvaljuje Kutlešićev rad. Novi generalni direktor Peter Lange "Štampu" je nazvao "uspavanim divom", sa velikim razvojnim potencijalom i naglasio da su neophodne velike investicije, kako bi se povratila ranija uspešna vremena.

Aktivnosti "WAZ" u inostranstvu fokusirane na Jugoistočnu Evropu, a elementi strateškog širenja na inostrana tržišta u oblasti distribucije i prodaje razlozi su za kupovinu "Štampe".

Medijska grupacija "WAZ" je zastupljena u Nemačkoj, Srbiji, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Kompanija zapošljava preko 16.000 saradnika i raspolaže sa 18 štamparija, ali i ostalim medijima, poput radija i on-lajn servisa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.