NavMenu

Javno-privatno partnerstvo za unapređenje grejanja u Pirotu - GGE instalira kotlove na biomasu u 4 škole

Izvor: eKapija Nedelja, 27.08.2017. 15:27
Komentari
Podeli
(Foto: nikkytok/shutterstock.com)
Četiri škole u Pirotu dobiće uskoro kotlove na biomasu, čime će im se omogućiti jeftinije, pouzdanije i energetski efikasnije grejanje.

Ovaj projekat realizuje se kroz javno-privatno partnerstvo, a partner lokalne samouprave je kompanija GGE Esco, koja je ranije odabrana na tenderu.

Postojeći kotlovi na lož ulje biće zamenjeni kotlovima na drvnu sečku.

- U pitanju je prvo javno-privatno partnerstvo za isporuku energije u Srbiji, i odličan primer uspešne saradnje privatnog i javnog partnera na ovakvom projektu. Instalacija je sada u toku - kažu u GGE Esco za eKapiju.

Ugovor o JPP potpisan je, inače, ovog proleća. Projekat je vredan oko 700.000 EUR, a kako je objavljeno prilikom potpisivanja ugovora, na ceni grejanja obezbediće se ušteda od oko 30%.

Kompanija GGE bavi se projektima energetske efikasnosti širom regiona, u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori i Češkoj. GGE sarađuje sa više od 60 gradova i opština, vodećim kompanijama u industriji, malim i srednjim kompanijama u regionu, i ima više od 70 uspešno izvedenih projekata u javnom sektoru, kao i u industriji i komercijalnom sektoru. Po ESCO modelu, osim što pruža finansiranje, GGE za svaki projekat razvija energetski efikasna rešenja, primenjuje ih, bavi se održavanjem i garantuje uštede, navode u tom preduzeću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.