Izvor: Tanjug | Petak, 25.08.2017.| 17:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Knežević zakazao sastanak sa predstavnicima Goše za 28. avgust

Goran Knežević (Foto: youtube.com)
Ministar privrede Goran Knežević zakazao je posle prijema pisma zaposlenih u Fabrici šinskih vozila Goša, za ponedeljak 28. avgust sastanak sa rukovodstvom fabrike kao i sa predstavnicima Štrajkačkog odbora, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak će se održati u ponedeljak, a cilj je, objašnjavaju u ministarstvu, pronalaženje potencijalnih rešenja za probleme u koje je zapala ova kompanija.

Ministarstvo navodi da u današnjem dopisu radnika i rukovodstva koji je upućen ministru Kneževiću, radnici tvrde da im nije cilj da razgovaraju o politici, već o očuvanju rada fabrike.

- Drago mi je da su i radnici i rukovodstvo fabrike spremni da sednemo za sto i zajedno razmotrimo trenutno stanje i moguća rešenja. Ponavljam, za konstruktivan razgovor, vrata Ministarstva su radnicima Goše uvek otvorena - poručio je ministar Knežević.

Zbog teškog položaja zaposlenih u ovoj privatnoj firmi u vlasništvu Lisnart holding limited, sa sedištem na Kipru, država je, ističe ministar, spremna da razmotri sve dodatne mogućnosti da pomogne radnicima, iako je, kaže, država do sada već uradila i više od onoga što je mogla.

Gostujući ranije u petak na RTS-u, Knežević je rekao da je država do sada obezbedila jednokratnu novčanu pomoć radnicima, overu knjižica, ponudu za drugi posao, reprogramiranje obaveza koje imaju prema državi i drugo, ali da radnici moraju da počnu da rade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.