NavMenu

Niču plastenici na 2 ha - Zemljoradničkoj zadruzi Bumbara Cekavica iz Lebana dodeljeno 12,5 miliona dinara

Izvor: Tanjug Petak, 25.08.2017. 17:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jochen Schoenfeld/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Milan Krkobabić, potpisao je u petak (25. avgusta 2017. godine) ugovor o dodeli podsticajnih sredstava u iznosu od 12,5 miliona dinara Zemljoradničkoj zadruzi Bumbara Cekavica iz opštine Lebane.

Ugovor je potpisan sa direktorom zemljoradničke zadruge Jovicom Nikolićem i predsednikom opštine Lebane, Zoranom Ilićem.

Sredstva su, poručuju iz ministarstva, namenjena za povećanje proizvodnje i plasman poljoprivrednih proizvoda, izgradnju plastenika na površini od dva hektara, nabavku dodatne opreme za plastenike, kao i za proširenje obima poslovanja zadrugara i otvaranje novih radnih mesta.

- Misijom da vratimo stari duh i poverenje u zadrugarstvo probudili smo Srbiju, od Vojvodine, istoka i zapada do juga naše zemlje - rekao je Krkobabić nakon potpisivanja ugovora naglašavajući da će se posebna pažnja posvetiti obnovi, kako je rekao, stuba zadrugarstva, štedno-kreditnih zadruga.

Direktor zadruge iz Lebana obećao je da će za tri meseca ministar Krkobabić moći da ugleda dva nova hektara plastenika u toj zadruzi, a da će robu skladištiti uz pomoć novog viljuškara, koji je, kažu, poklon vlade.


Zadruga u Cekavici, koja se u Jablaničkom upravnog okrugu svrstava u devastirana područja, osnovana je 2008. godine. Sedam zadrugara i 50 kooperanata iz pet okolnih sela godišnje proizvedu 500 tona paradajza, 150 tona krastavaca i oko 250.000 komada zelene salate, kažu u ovoj zadruzi. Proizvedena roba se izvozi u Rusiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, a deo stigne i do domaćih kupaca.

Do kraja ove godine, podsećaju iz resornog ministarstva, planirano je da se iz Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja, zadrugama u Srbiji bespovratno podeli 200 miliona dinara, a u naredne tri godine 25 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.