NavMenu

Za nabavku nove opreme u Prvoj petoletki 3,5 mil EUR - Vulin najavio dalja ulaganja u fabrike vojne industrije

Izvor: Beta Petak, 25.08.2017. 16:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetio je u petak (25. avgusta 2017. godine) preduzeće Prva petoletka - namenska u Trsteniku gde je najavio dalja ulaganja Vlade Srbije u fabrike odbrambene industrije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Prvoj petoletki je namenjeno tri i po miliona evra, i mi se nadamo da će oni uspeti do kraja godine da potroše taj novac kupujući nove mašine. Vreme koje dolazi traži nove tehnologije, sofisticiranije proizvode i proizvode koji moraju da se nose s najrazvijenijim zemljama i da izvoze na svetsko tržište - rekao je Vulin.


- Dve mašine, po tom projektu, već su stigle, a u narednom periodu će biti naručene i sledeće - rekla je
direktorka Prve petoletke Anđelka Atanasković.

Kako je istakla, već se radi i na novim projektima koji će uskoro biti finalizovani i dati na ispitivanja, nakon čega se očekuje uvođenje u oružane snage.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.