Izvor: Tanjug | Petak, 25.08.2017.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poreska rešenja za lekare, advokate, inženjere - Usvojene izmene i dopune Uredbe o paušalnom oporezivanju

Vlada Srbije je na sednici u petak (25. avgusta 2017. godine), usvojila izmene i dopune Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti.

Novousvojenim izmenama omogućeno je izdavanje poreskih rešenja za delatnosti iz tzv. pete grupe, u koju spadaju profesionalne delatnosti kao što su lekari, veterinari, prevodioci, inženjeri.

U kategoriju drugih profesionalnih delatnosti potpada većina preduzetnika iz informacionog sektora.

Izmenama Uredbe preciziraju se kriterijumi za određivanje visine paušalnog poreza, što će dovesti do veće pravne sigurnosti i predvidivosti poslovanja preduzetnika, a s druge strane i efikasnije naplate poreza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U Privrednoj komori Srbije smatraju da će se nakon usvajanja izmena i dopuna Uredbe o uslovima za paušalno oporezivanje onih koji imaju prihode od samostalne delatnosti, obezbediti veća predvidljivost poslovanja i značajno doprineti razvoju preduzetništva u Srbiji.

- Paušalci će od sada tačno znati kolika je njihova obaveza, a neće biti situacija kao do sada da im se obaveze nagomilaju. Uredba direktno obezbeđuje veću predvidljivost poslovanja, a samim tim, i bolju pravnu sigurnost, što u sinergiji sa podsticajnim programima vlade za MSPP sektor, značajno doprinosi razvoju preduzetništva - kaže Aleksandar Kemiveš iz PKS za Tanjug.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.