NavMenu

Bez radnika i na gradilištu kod Ostružnice - Most na Savi neće biti završen do proleća 2018?

Izvor: Tanjug Petak, 25.08.2017. 12:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović nenajavljeno je u četvrtak (24. avgusta 2017. godine) kontrolsala i gradilište mosta kod Ostružnice i tu nije zatekla radnike.

Kako prenosi Tanjug, ministarka je bišla izgradnju mosta preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, gde su investitor Putevi Srbije, a izvođač radova austrijska kompanija Strabag i domaća Mostogradnja.

- Sada je 16 časova, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16.30 sati, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog - rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je država za ovaj most izdvojila 3,5 milijardi dinara i da "izvođači moraju da se uozbilje".

- Verujem da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali radovi na ovom mostu ne smeju da trpe jer se ovo plaća novcem građana Srbije. Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više - naglasila je Mihajlović.


Potpredsednica vlade je dodala da inženjeri Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svake nedelje obilaze gradilišta po Srbiji i snimaju stanje zatečeno na terenu.

Na osnovu tih izveštaja, Mihajlović je održala sastanke na kojima su neke kompanije dobile opomene pred raskid ugovora.

- Sada i ja idem na lice mesta, jer ne želim da na sastancima stalno slušam izvođače kako je sve u redu i da se svuda radi, a onda građani ne dobiju most ili put u roku koji smo dogovorili - istakla je Mihajlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.