NavMenu

Lufthansa 50 godina leti iz Srbije (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.08.2017. 15:28
Komentari
Podeli
Sletanjem Lufthansa aviona na letu LH1406 u Beograd, danas je obeleženo 50 godina kontinuiranog prisustva kompanije Lufthansa u Srbiji, a povodom jubileja u saradnji sa Aerodromom Nikola Tesla Beograd organizovan je i poseban događaj.

Kako je saopštila Lufthansa grupa, jubilarni let obavljen je avionom tipa Airbus A321, koji je prema redu letenja iz Frankfurta poleteo u 10.20 časova i u Beograd sleteo u 12.05 časova. Sam avion retro je brendiran, a
posada Lufthanse na događaju je bila prisutna u retro uniformama. Putnici koji su doputovali iz Frankfurta, kao i putnici koji odlaze za Frankfurt letom LH1407 dobili su simbolične poklone.

- Pedeseta godišnjica poslovanja u Srbiji predstavlja važan jubilej za nas i veoma smo ponosni na kontinuirano prisustvo u regionu. U Srbiji imamo mnogo lojalnih klijenata i uživamo odličnu reputaciju. Preko naših glavnih aerodroma (hubs), povezujemo Srbiju sa svetom i doprinosimo njenom razvoju - izjavio je Bernhard Vodl, generalni direktor za tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije u Lufthansa Grupi.

- Na beogradski aerodrom prvi avion aviokompanije Lufthansa iz Frankfurta, preko Minhena i Budimpešte, sleteo je davne 1967. Danas, pola veka kasnije, Lufthansa sa našeg aerodroma saobraća četiri puta dnevno prema Frankfurtu i Minhenu. Samo prošle godine, ovaj nemački avio prevoznik, na 1.340 letova iz Beograda i u Beograd, imao je 287.007 putnika. Potvrda uspešnosti naših poslovnih odnosa i zadovoljstva kvalitetom usluga koje pružamo je i nedavno potpisan novi Ugovor sa kompanijom Lufthansa za usluge zemaljskog opsluživanja - rekao je Miodrag Mirković, direktor komercijalnog poslovanja i marketinga Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

Lufthansa avion tipa Boeing 727 Kiel prvi put je sleteo u Beograd na redovnoj liniji iz Frankfurta 26. avgusta 1967. godine. U tom periodu je ova aviokompanija otvorila i drugu destinaciju u bivšoj Jugoslaviji, Zagreb, gde se takođe obeležava 50 godina letenja ove nedelje. Lufthansa je otvorila lokalnu kancelariju u Beogradu već 1966, dodaje se u saopštenju.

Trenutno, Lufthansa Grupa ima 63 leta nedeljno iz Srbije. Lufthansa nudi 27 letova nedeljno iz Beograda za Minhen i Frankfurt, Austrian Airlines ima 18 letova nedeljno između glavnih gradova ove dve zemlje, kompanija SWISS trenutno ima 14 letova nedeljno između Beograda i Ciriha, kao i dva leta nedeljno iz Niša, a Eurowings takođe ima dva leta nedeljno između Beograda i Štutgarta.


Fotogalerija
Lufthansa - 50 godina poslovanja u Srbiji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.