NavMenu

Prostor za još 250 pacijenata dnevno - U Banji Koviljači otvoreno 26 kabina za tretman lekovitim blatom i termalnom vodom

Izvor: Blic Četvrtak, 24.08.2017. 14:32
Komentari
Podeli
Banja Koviljača (Foto: Nenad Basic/shutterstock.com)Banja Koviljača
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, posetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača, gde je prisustvovao svečanom otvaranju 13 novih kabina za pakovanje lekovitim blatom i isto toliko kada za kupanje u termalnoj vodi u terapijskom delu starog Blatnog kupatla.

- Za prethodne dve godine ovde je nešto manje od 2 mil EUR uloženo u infrastrukturu i poboljšanje uslova i svega onoga da bi ova banja izgledala i bila na mestu koje zauzima. Ovde je u prošloj godini ostvareno rekordnih 20.000 noćenja, a u 2016. godini ova banja na računu je imala 700 miliona dinara zarade i pored svih ulaganja, koja će se nastaviti - rekao je ministar Lončar.

Direktor Specijalne bolnice Aleksandar Jokić podsetio je da je renoviran deo starog blatnog kupatila koje je sagrađeno 1928. godine.

- Ovo će za dve ili tri godine sigurno biti jedan od najvećih velnes centara u ovom delu Evrope. Imamo plan da bude najmanje nivo sa pet zvezdica i zato mnogo ulažemo. U ovu fazu radova smo uložili 25 miliona dinara sopstvenih sredstava. Ova ustanova godišnje ima skoro 150.000 noćenja. Mi smo do ovog otvaranja imali prostora da primimo petnaestak pacijenata na banjski tretman u dve smene, a više od 1.100 pacijenata dnevno dolazi na terapije u Banju Koviljaču. Zato nam je bilo neophodno da krenemo ulaganje u terapijski blok. Dobili smo prostora za još 250 pacijenata dnevno - objasnio je Jokić i dodao da kada bude završen ceo blok ustanova će dobiti još 50 mesta u sobama i apartmanima visoke klase.


Sledeće godine je 160 godina od organizovanog lečenja u Banji Koviljači i ovde se nadaju će sa novim uspesima i proširenjem kapaciteta to i obeležiti.

O planovima Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača eKapija je već pisala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.