NavMenu

Švajcarska razvojna agencija finansira zapošljavanje mladih u Pirotu

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.08.2017. 08:41
Komentari
Podeli
(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Švajcarska razvojna agencija, u saradnji sa Vladom Srbije, finansira tri projekta u programu Znanjem do posla, prenose Pirotske vesti.

Na prvom projektu vodeći partner je Tehnička škola iz Pirota, a ostali partneri su D Company iz Babušnice, Sin Kom i Alatnica Krstić iz Pirota. Ovim projektom realizovaće se obuke na radnom mestu za CNC operatere na osnovu sprovedene analize i plana i programa koji će predhodno biti razvijeni. Projekat će trajati deset meseci, a ukupna vrednost je šest miliona dinara.

Drugi projekat će sprovesti privredno društvo Pi Press iz Pirota u partnerstvu sa kompanijom Grafonin, u oblasti grafičko-štamparske industrije. U okviru tog projekta će biti sprovedeno učenje na radnom mestu uz stalnu podršku mentora, odnosno kombinovanje teoretskih saznanja sa praktičnim radom. Ovaj projekat će trajati deset meseci, a njegova ukupna vrednost je tri miliona dinara.

U okviru projekta Znanjem do posla finansirano je i Udruženje građana Ternipe iz Pirota, u okviru čijeg projekta će mladim Romima biti pružena prilika da podignu svoje kompetencije koje su neophodne za rad na pojedinim radnim mestima. Na ovom projektu biće uključena i određena privredna društva, koja će omogućiti krajnjim korisnicima da pohađaju praktične obuke na radnom mestu. Vrednost je pet miliona, a projekat će trajati 12 meseci.

Lokalni partner za Pirotski okrug na ovom projektu je Udruženje građana Osveženje, koje trenutno sprovodi projekat Job info centar u okviru kojeg se razvija usluga pomoći pri pronalaženju posla i program karijernog savetovanja na lokalnom nivou.

Projekat Znanjem do posla će trajati do kraja 2019. godine, a biće razvijani i razni servisi za mlade koji će dorineti povećanju zapošljivosti mladih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.