NavMenu

Prvi teretni voz, posle gotovo 10 godina, iz Vinkovaca stigao u Bogojevo

Izvor: Danas Nedelja, 10.08.2008. 08:22
Komentari
Podeli

Posle gotovo deset godina zastoja u stanicu Bogojevo ušao je prvi teretni voz iz Hrvatske, koji je stigao iz Vinkovaca, čime je ponovo uspostavljena jedna od nekada najznačajnijih železničkih veza na bivšoj pruzi Jesenice-Đevđelija.

Voz je iz kutinske Petrokemije dopremio 600 tona mineralnog đubriva koje će biti isporučeno firmi "Agrooprema" iz Subotice. Linija Vinkovci-Bogojevo bila je u prekidu od 1999. godine kada je železnički most na Dunavu oštećen u bombardovanju.

Iako je most, uz finansijsku pomoć Norveške i Belgije, obnovljen još pre gotovo dve godine, pruga je bila van upotrebe sve do sada, bez nekog posebnog obrazloženja nadležnih, a kompletan izvoz i uvoz robe iz severne Vojvodine odvijao se preko Šida, što je produžavalo vreme transporta i činilo ga znatno skupljim.


Saša Krstin, šef želeničke stanice Bogojevo, kaže da će ovaj železnički prelaz ponovo dobiti na značaju posle obnavljanja saobraćajnih veza, i da će značajno rasteretiti pravac Šid-Tovarnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.