NavMenu

I Zara bi da šije u Srbiji - Inditex traži partnere za proizvodnju tekstila

Izvor: Politika Nedelja, 20.08.2017. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: gnohz/shutterstock.com)
Trgovački lanac tekstila Inditex, sa čuvenim brendovima Zara, Zara Home, Massimo Duti, Stradivarius i Bershka, čiji je vlasnik Amansio Ortega, zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše Politika.

List navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak Orteginih menadžera, s namerom da prokrstare zemljom u potrazi za partnerima koji bi proizvodili za njegove robne kuće širom sveta.

Ovaj španski magnat je 2016. godine izbio na prvo mesto liste najbogatijih na svetu američkog magazina Forbes.

S dostignutim bogatstvom procenjenim na 79,5 milijardi dolara prošle godine je srušio s trona Bila Gejtsa, čiji je imetak vredeo 78,5 milijardi.

Sekretar Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS Milorad Vasiljević izjavio je da je Inditex još jedan u nizu velikih kupaca i trgovaca odećom i obućom zainteresovanih za partnere u Srbiji.

List navodi da će na jesen u pratnji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, s namerom da investiraju, doći i nekoliko turskih tekstilnih magnata.

U PKS očekuju i kupce i kupce i distributere odeće i obuće iz Nemačke, a njihov dolazak priprema Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), navodi Politika.

Prema rečima Vasiljevića, njihova potraga za partnerima i organizacija poslova trajaće naredne dve-tri godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.