Izvor: eKapija | Subota, 19.08.2017.| 15:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

U prvih šest meseci 2017. dobit Triglav grupe 42,4 mil EUR - Osiguranje u Srbiji povećalo premiju za trećinu

(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Triglav grupa je prvu polovinu 2017. godine završila sa dobiti pre oporezivanja u visini od 42,4 mil EUR, saopštila je ta kompanija.

Konsolidovana fakturisana bruto premija osiguranja iznosila je 547,8 mil EUR te je tako prevazišla lanjsku za 8%. Bruto iznosi šteta povećali su se za 4% i iznose 314,2 mil EUR kao posledica povećanja portfolija osiguranja i učestalosti šteta.

Triglav osiguranje Beograd, deo Triglav grupe, je u prvoj polovini 2017. godine u poređenju sa prethodnom godinom, postiglo rast ukupne premije osiguranja od 33% (obračunato u evrima), što predstavlja izuzetno značajan rast i nastavak pozitivnog trenda.

Segment neživotnih osiguranja zabeležio je rast u evrima od 27%. Rast premije Društvo je ostvarilo i u segmentu životnih osiguranja, nastavljajući značajan razvoj banko kanala. Segment dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, u posmatranom periodu, takođe, zadržava trend rasta.

Prema poslednjim objavljenim podacima sa tržišta osiguranja, odnosno podacima zaključno sa Q1 2017. godine, a u poređenju sa istim periodom prethodne godine, Triglav osiguranje je u Srbiji povećalo učešće na tržištu sa 4,5%, na 5,7% i ostalo na petoj poziciji od ukupno 19 osiguravajućih društava u Republici Srbiji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.