Izvor: RTV | Petak, 18.08.2017.| 14:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vrbas dobija novu kanalizacionu mrežu - Za završetak radova potrebno oko 3,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)
Okončana je 50 miliona dinara vredna izgradnja tri crpne stanice i dela kanalizacione mreže u opštini Vrbas, i to u Ravnom Selu, Bačkom Dobrom Polju i Zmajevu u dužini od 2,5 kilometra.

U ciljem poboljšanja životnih uslova, izgradnja kanalizacione mreže je jedna od najznačajnijih investicija u opštini Vrbas. Završeno je oko 70% kanalizacione mreže u selima i više od 95% u gradu, a trenutno se gradi u manjem delu i u naselju oko industrijske zone.

Započeti su radovi i na kraku sever u vrbaškom prigradskom naselju Šećerana, vredni oko 10 miliona dinara. Reč je o oko 350 metara kanallizacije.

- Završetkom tog kraka biće izgrađena kompletna kanalizacija u Vrbasu, a u narednom periodu radićemo ostala naseljena mesta. Pripremamo potrebnu projektnu dokumentaciju kojom ćemo da konkurišemo ka republičkim i pokrajinskim fondovima - kaže Milan Glušac, predednik opštine Vrbas.

Za završetak kanalizacione mreže u svim selima i cevovoda koji će ih povezati sa centralnim prečistačem u Vrbasu, potrebno je oko 3,5 mil EUR.

Postrojenje, u čiju je izgradnju EU do sada uložila 16 mil EUR, moći će da prečišćava otpadne vode za 120.000 stanovnika i industriju opština Kula i Vrbas.

Predsednik opštine Vrbas najavljuje da bi u narednom periodu treblao da počnu i radovi na liniji mulja, čime će centralno postrojenje biti gotovo.

- Vode se razgovori za izradu projektne dokumentacije za izmuljavanje Velikog bačkog kanala, čime bi naši građani dobili zdravu životnu sredinu - kaže Glušac.

Izgradnja kanalizacione mreže prioritetna je investicija za koju sredstva izdvajaju i Republička i Pokrajinska vlada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.