Izvor: eKapija | Petak, 18.08.2017.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Radovi na saobraćajnicama u centru Beogradu i tokom 2018. - Tender za deonicu od Kraljice Marije do 25. maja krajem 2017.

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Rekonstrukcija beogradskih ulica od Kraljice Marije i Cara Dušana do 25. maja trebalo bi da počne sledeće godine. To je nedavno najavio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a međunarodni tender za radove na ovoj deonici trebalo bi da bude raspisan krajem 2017. godine.

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije-27.marta-Džordža Vašingtona-Cara Dušana stajaće 20,685 mil EUR, pa će Grad Beograd za finansiranje koristiti sredstva iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ova finansijska institucija i gradska uprava objavili su i prethodno obaveštenje o tenderu koji je planiran za četvrti kvartal 2017, na kome će, kako je navedeno, moći da učestvuju firme iz bilo koje zemlje.

Rekonstrukcija ovih ulica, kako se podseća, sprovodi se u okviru projekta koji čiji je cilj poboljšanje infrastrukture javnog prevoza u Beogradu. Podsetimo, deo ovog projekta je i planirana rekonstrukcija Ulice kneza Miloša sa izgradnjom podzemne garaže, za koju će tender takođe biti raspisan do kraja 2017.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.