Izvor: eKapija | Petak, 18.08.2017.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država ponovo traži operatera putničkog pristana u Kladovu - Prijave do 4. septembra

Ilustracija (Foto: Walid Nohra/shutterstock.com)
Agencija za upravljanje lukama (AUL) objavila je novi javni poziv za izbor lučkog operatera na putničkom pristaništu u Kladovu.

Kako eKapija saznaje u Agenciji, javni poziv je ponovljen, budući da na prethodni, raspisan krajem maja, u definisanom roku nije stigla nijedna ponuda, te je AUL donela odluku da tender proglasi neuspelim.

- Imajući u vidu značaj razvoja putničkih pristaništa u Srbiji, kao i činjenicu da je putničko pristanište u Kladovu predstavlja značajnu kariku za razvoj donjeg Podunavlja, Agencija za upravljanje lukama odlučila je da raspiše novi poziv za izbor lučkog operatera na ovoj lokaciji - rečeno je za naš portal u Agenciji.

Novi rok za podnošenje prijava za izbor lučkog operatera je 4. septembar 2017. godine.

Odabranom ponuđaču, Agencija za upravljanje lukama izdaće odobrenje za obavljanje delatnosti sa pravom zakupa izgrađene lučke infrastrukture, na maksimalni rok od 10 godina, a sve informacije o uslovima prijave, nalaze se u konkursnoj dokumentaciji.

Kladovo je jedno od sedam putničkih pristaništa čija je izgradnja pokrenuta tokom 2015. i 2016. godine. Kako je eKapija nedavno pisala, do sada je izgrađeno pet luka – u Kostolcu, Velikom Gradištu, Smederevu, Kladovu i Golupcu, a u toku je izdavanje dozvola za njihov rad. Kako je za naš portal tada najavljeno iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomounikacija, pristanište u Kladovu bi prve putnike trebalo da dočeka u toku 2018. godine.

Izgradnja putnički pristaništa deo je strateškog opredeljena Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za oživljavanje Podunavlja i bolju iskorišćenost turističkih i privrednih potencijala Dunava u Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.