NavMenu

Indijske kompanije zainteresovane za ulaganje u proizvodnju traktora u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.08.2017. 17:47
Komentari
Podeli
(Foto: kovop58/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović razgovarao je u četvrtak, 17. avgusta 2017. godine, sa ambasadorom Indije u Beogradu Narinder Čauhan o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda na predstojećem sajmu Worldfood India, koji će se održati u novembru.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište, prenosi sajt Vlade Srbije.

Nedimović je naglasio da je Srbija zainteresovana za učešće na sajmu, i u skladu sa tim, preneo da je prihvatio poziv da poseti pomenutu manifestaciju.

Sagovornici su postigli dogovor o tome da se posebno intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije.

U razgovoru je ocenjeno da bi takve investicije u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije.

Podsetimo, indijska grupa Tafe ranije je objavila da je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju, kako bi proizvodili traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.