NavMenu

Sentandrejski most i sređivanje saobraćajnica u Novom Sadu na čekanju - Nema tendera, teško do radova pre 2018.

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 17.08.2017. 13:02
Komentari
Podeli
(Foto: ThomBal/shutterstock.com)
Radove na Sentandrejskom pravcu ne treba očekivati u narednim mesecima, jer iako je novac obezbeđen, tenderi još nisu završeni.

Započeta rekonstrukcija jedne trake Partizanske ulice, koja će trajati do kraja godine, zabrinula je vozače i stanovnike tog dela grada da će na toj lokaciji u dužem periodu biti saobraćajni kolaps, jer je još ranije najavljena rekonstrukcija i obližnjeg Sentrandrejskog puta i istoimenog mosta preko kanala.

Kako piše portal 021.rs, građani ne moraju da brinu, barem ne kada je u pitanju Sentandrejski pravac, jer je sve izvesnije da će radovi na toj lokaciji početi tek 2018. godine.

Putevi Srbije, Pokrajina i Novi Sad su još krajem prošle godine dogovorili proširenje i rekonstrukciju Sentandrejskog puta i u budžetima obezbedili 730 miliona dinara za radove, ali javna nabavka za izbor izvođača još nije raspisana i ne zna se kada će to uslediti.

Kako je sada uveliko druga polovina godine, a znajući rokove za tendere, posebno ovako velike, sve je izvesnije da ako i bude nabavke, radova neće biti pre početka 2018. godine.

Takođe, ni radova na mostu vrednih 165 miliona dinara neće skoro biti, ne samo zato što su načelno planirani tek posle proširenja Sentandrejskog puta 2019. godine, već i zato što je projektovanje blizanca postojećeg mosta u zastoju zbog prigovora ponuđača.

Naime, Uprava za građevinsko zemljište je još u aprilu raspisala nabavku projektanta, ali od kraja maja je postupak u zastoju zbog prigovora. Ukoliko se ovo i reši pozitivno pred Komisijom za zaštitu prava ponuđača i ne bude ponavaljanja tendera, opet je izvesno da ni ovaj deo posla neće biti gotov do kraja 2017. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.