Izvor: Danas | Sreda, 16.08.2017.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Železnice Srbije obustavile procenu vrednosti imovine

Ilustracija (Foto: Andrei_R/shutterstock.com)
Železnice Srbije po svoj prilici neće uskoro prodati imovinu za koju je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović početkom godine rekla da vredi 16 milijardi dinara.

Železnice su krajem 2016. raspisale tender za procenu fer vrednosti svojih nekretnina, međutim početkom avgusta doneta je odluka o obustavi postupka, jer nije dobijena nijedna zadovoljavajuća ponuda. Na konkurs su se javila dve firme, Adventis Real Estate Management i Coreside, čije su ponude odbačene, između ostalog, i zato što prevazilaze predviđeni budžet za ovaj posao.

Na spisku za prodaju nalazi se 286 nepokretnosti, između ostalog lokali, magacini, prodavnice, objekti upravnih zgrada, hoteli, objekti u više gradova širom Srbije. Među atraktivnijim nepokretnostima u srpskoj prestonici su hotel Beograd u Nemanjinoj, lokali u Cvijićevoj, Krunskoj, Njegoševoj, kao i hotel Železničar u Vranjskoj Banji, koji se nalazi pored samog izvorišta lekovite vode i raspolaže sa 120 ležajeva i za koji je zainteresovan kineski Betec Resources.

Na spisku za procenu vrednosti nalazi se i vila Milinka, i hotel u Banji Koviljači, ali i jedan fudbalski stadion sa pratećim objektima u Zrenjaninu.

Početkom godine ministarka Zorana Mihajlović kazala je da je po prvi put od kada postoji Železnica njena imovina popisana, i da je njena knjigovodstvena vrednost 16 milijardi dinara. Pitanje kolika je tržišna vrednost ostalo je zasada otvoreno, dok Železnice ne pokrenu ponovo tender.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.