Izvor: Glas zapadne Srbije | Sreda, 16.08.2017.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpsko-slovenački konzorcijum menja staru rasvetu u Prijepolju - Za 2.700 led svetiljki izdvojeno 71 milion dinara

Ilustracija
Nakon sprovedenog postupka javne nabavke posao na izgradnji, nabavci i montaži led svetiljki i opreme za upravljanje osvetljenjem na teritoriji opštine Prijepolje poveren je tročlanom konzorcijumu firmi iz Ljubljane, Beograda i Valjeva.

Vrednost ugovorenog posla koji će tokom naredne tri godine finansirati opština Prijepolje iznosi oko 71 milion dinara. Ugovorom je predviđeno da izvođač radova počne sa ugradnjom led rasvete sredinom septembra i da ceo posao bude završen pre kraja godine.

Posao na ugradnji 2.700 uličnih svetiljki poveren je firmama Javna rasvetljava iz Ljubljane, Minel-Schreder iz Beograda i Elektrovoltu iz Valjeva.

Ispred konzorcijuma ove tri firme, Nenad Plazinčić, je rekao da će se cela investicija isplatiti u roku od tri godine na osnovu ostvarenih ušteda na utrošku električne energije.

- Posao podrazumeva zamenu oko 2.700 uličnih svetiljki, a vredan je 59,5 miliona dinara plus PDV sa rokom otplate na 36 mesečnih rata. Prijepolje će dobiti modernu uličnu rasvetu i obezbediti konforno osvetljenje, a troškovi održavanja koje ranije nije bilo moguće ostvariti zbog zastarele opreme, biće smanjeni čak za 70% - istakao je Plazinčić, direktor prodaje iz firme Minel-Schreder iz Beograda.

Sredstva koja su u budžetu bila planirana za održavanje stare rasvete i utrošak električne energije biće usmerena tokom naredne tri godine za finansiranje celog projekta izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

Završetkom ove investicije staće se na kraj čestim kvarovima zbog kojih se neretko dešavalo da i najuže gradsko jezgro danima bude u mraku.

Tri firme kojima je poveren ceo posao tokom 2015. godine radile su na izgradnji i zameni led rasvete u Novoj Varoši. Garancija na svaku postavljenu sijalicu iznosi sedam godina.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.