NavMenu

Novi Sad daje 75 miliona dinara za sto podzemnih kontejnera - Posao dobili Eco Signal, Urban Solutions i Energy Pro

Izvor: Dnevnik Utorak, 15.08.2017. 18:07
Komentari
Podeli
(Foto: franz12/shutterstock.com)
Nakon sprovedene javne nabavke novosadska Čistoća je sklopila ugovor o isporuci 100 podzemnih kontejnera sa firmama Eco Signal i Urban Solutions iz Beograda, koje se bave gradnjom podzemnih kontejnera, i preduzećem Energy Pro iz Novog Sada, koje je zaduženo za građevinske radove.

Inače, to su jedine firme koja su se javile na tender, a gradsko komunalno preduzeće će za nove kontejnere i njihovu ugradnju izdvojiti 75.088.800 dinara. Kao nosilac posla navodi se Eco Signal, dok su druge dve firme učesnici.

U odabranoj ponudi i u ugovoru koji je se nalaze na sajtu JKP Čistoća nema podataka o tome ko je zadužen za izradu i ugradnju softvera i alarma za kontejnere, a u konkursnoj dokumentaciji od 13. jula se navodi da kontejneri treba da poseduju opremu za merenje popunjenosti i odgovarajući softver za praćenje.

Uređaji bi trebalo da budu kompatibilni sa softverom za daljinsko praćenje radi pravovremenog pražnjenja. Softver će imati podatke o svim kontejnerima, gde se koji nalazi, o njihovoj popunjenosti, o pražnjenjima i slično, ali i podatke o ekipama na terenu.

Obavljanje zadataka pratiće terenska aplikacija, uz prikaz osnovnih informacija o kontejnerima, kao što su lokacija, vreme poslednjih deset pražnjenja i slično. Osim toga, treba da poseduje i opciju prijave nadležnoj službi uočenih nepravilnosti, oštećenja, krađe i slično, uz opis problema s postavljanjem fotografije kao dokaza navedene nepravilnosti. Softver bi trebalo da obezbedi i praćenje obavljanja zadataka na mapi, s pozicijom vozila i nivoom popunjenosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.