NavMenu

Dobit štamparije RP iz Gornjeg Milanovca u 2016. oko 20 miliona dinara

Izvor: eKapija Utorak, 15.08.2017. 17:13
Komentari
Podeli
(Foto: zefart/shutterstock.com)
Štamparija RP iz Gornjeg Milanovca ostvarila je u 2016. prihod od 311 miliona dinara, uz oko 20 miliona čiste dobiti, prenosi GMinfo.

Za više od sedam hiljada kupaca, od kojih je naveći Tigar odnosno Michelin, RP proizvodi koristeći dve tehnologije – Flekso štampu (isključivo proizvodnja samolepljivih etiketa-nalepnica) i Letter press.

Vlasnik i direktor preduzeća RP Marko Rakić istakao je da je štamparska industrija Gornjeg Milanovca na zavidnom nivou, ako ne i vodećem u Evropi, i po ekološkim i po ISO standardima, ali i po kvalitetu. Međutim, većina poslovnih partnera ima predrasude o Srbiji.

- Ali kada dođu kod nas i vide proizvodnju shvataju da smo daleko ispred drugih po higijeni, zaštiti na radu, obrazovanju i poznavanju tehnologije. Razlog što smo jedan od evropskih centara je znanje i iskustvo milanovačkih štampara staro oko 30 godina. Uspeh nije došao preko noći nego se postepeno nadograđivao i razvijao. Kako se Gornji Milanovac kotira na štamparskoj mapi Evrope, govori podatak da se po istraživanjima San Chemickala, koji rame uz rame sa Flint grupom stoji na čelu proizvođača boja, Gornji Milanovac nalazi među prva tri kupca, što znači da smo na Balkanu sigurno vodeći centar za Flekso industriju - rekao je Rakić.

Štamparija sada ima 34 zaposlena, a godišnje preduzeće RP upošljava po dva nova radnika. Izuzetak je bila prošla godina kada su uposlili petoricu devetnaestogodišnjaka.

- Uspeh ne merimo u novcu nego u kvadratnim metrima proizvodnje. Zanimljiv je podatak da smo 2003. godine, preradili pedeset hiljada, a ove godine će biti prerađeno preko tri miliona kvadrata robe - rekao je Marko Rakić.

Štamparija RP Radi isključivo sa vodenim i UV bojama koje nemaju isparenja.

Preduzeće je osnovano kao porodična firma 1989. godine. Decembra 2014. godine prelaze u sadašnji prostor površine 2.400 m2 prostora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.