Izvor: Novosti | Nedelja, 13.08.2017.| 16:24

Novi Sad za kulturu izdvaja 20 miliona dinara - Konkurs do 9. septembra

Novi Sad (Foto: Google Maps)
Umetnička udruženja i organizacije u kulturi dobili su priliku da se prijave na gradski konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, kojima se doprinosi unapređivanju kvaliteta kulturnog života u Novom Sadu.

U ovogodišnjem budžetu grada je kao podrška obezbeđeno ukupno 20 miliona dinara, što je iznos sličan lanjskom, ali u Gradskoj upravi za kulturu napominju da su jasno precizirani kriterijumi za ocenu projekata u novom konkursu.

- Prijavljeni projekat trebalo bi da bude usklađen sa osnovnim principima i ciljevima Strategije kulturnog razvoja Novog Sada. Naglasak je na decentralizaciji kulturnih sadržaja, kao i stepen uticaja na kvalitet kulturnog života zajednice - ističu u Gradskoj upravi.

Udruženja ili organizacija trebalo bi da imaju stručne i umetničke kapacitete potrebne za ostvarivanje projekta, kao i neophodne resurse, a jedan od ključnih kriterijuma jeste "kvalitet i sadržajna inovativnost projekta" kojim konkurišu za ove podsticaje.

Potreban je i finansijski plan, kojim se predviđa ekonomičnost projekta i uključenost više izvora finansiranja.

- Pravo učešća na konkursu imaju umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi - preciziraju u upravi. Prema navedenim propozicijama, zainteresovani mogu da konkurišu u oblastima muzičkog stvaralaštva, umetničke, narodne i savremene igre, kao i kinematografije i audiovizuelnog stvaralaštva.

Prijave za konkurs, koji je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, do 9. septembra, mogu da se sa pratećom dokumentacijom podnesu direktno Gradskoj upravi za opšte poslove ili preporučenom pošiljkom. Podnosilac može da učestvuje samo sa jednim projektom, a odluku o odobravanju projekata i odobrenim iznosima za njihovo finansiranje ili sufinansiranje doneće stručna komisija u roku 60 dana po zatvranju konkursa.

Više informacija o konkursu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.