Izvor: RTS | Nedelja, 13.08.2017.| 21:24

Dodatnih 170 miliona dinara za prekvalifikaciju u IT sektor do kraja 2017.

(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da Ministarstvo do kraja 2017. planira dodatnih 170 miliona dinara za prekvalifikaciju u IT sektor.

Zahvaljujući prekvalifikaciji, putem Nacionalne službe za zapošljavanje, 100 ljudi je već ušlo u ovaj sektor, a Ministarstvo nastavlja taj trend i izdvaja sredstva za osposobljavanje još 900 ljudi, navedeno je u saopštenju.

Ministar Đorđević je naveo da će samo u ovoj godini 1.000 osoba biti prekvalifikovano u IT stručnjake i, s obzirom na potrebe tržišta, izvesno je da će svih 1.000 potom dobiti posao.

- U budžetu za 2018. godinu, plan nam je da pored opredeljivanja sredstava za osposobljavanje IT stručnjaka, omogućimo prekvalifikaciju i za neka druga zanimanja koja su aktuelna i za koje postoji tražnja na tržištu rada. Time ćemo sigurno doprineti i da stopa nezaposlenosti bude smanjena - rekao je Đorđević.

Do sada je za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja u 2017. godini obezbeđeno 2,8 milijardi dinara, koje je Nacionalna služba za zapošljavanje već raspodelila za realizaciju planiranih mera.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.