Izvor: Dnevnik | Subota, 12.08.2017.| 13:33

Banja Rusanda zapošljava novo osoblje - Posao za 30 medicinskih radnika

Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Ministarstvo zdravlja odobrilo je zaposlenje 30 medicinskih radnika na određeno vreme - lekara, farmaceuta, defektologa, medicinskih tehničara/sestara sa srednjom i višom stručnom spremom, viših fizioterapeuta i radnih terapeuta u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Rusanda.

- Na taj način će se podići kvalitet pruženih zdravstvenih usluga, jer je poznato da se u našoj bolnici leče najteži bolesnici, osobe s brojnim i teškim bolestima i komplikacijama, koji zahtevaju danonoćno praćenje, to jest monitoring i lečenje od zdravstvenog stručnog kadra. Zahvaljujemo resornom ministarstvu na razumevanju, podršci i direktnoj saradnji. Na ovaj način stičemo i mogućnost ulaska u proces akreditacije ustanove - ističe v.d. direktora ove bolnice Zorica Ćulibrk, uz napomenu da je Banja Rusanda, posle dugog perioda, sagledana kao ustanova od značaja, čime je potvrđena svrha njenog postojanja.

Ona navodi da je u toku nekoliko konkursa, a da je završen konkurs za izbor direktora Specijalne bolnice Rusanda. Ćulibrk je pozvala sve zainteresovane zdravstvene radnike da konkurišu za prijem u radni odnos, dodajući da se očekuje i odobrenje resornog ministarstva za prijem medicinskih radnika na neodređeno vreme.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.