NavMenu

Bulevar od Tošinog bunara do Mosta na Adi zvaće se po herojima sa Košara

Izvor: eKapija Petak, 11.08.2017. 10:14
Komentari
Podeli
Most na Adi (Foto: Aleksa Aleksic Leka/shutterstock.com)Most na Adi
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas (11. avgusta 2017. godine) da će novoizgrađeni bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi dobiti naziv po herojima sa Košara, s obzirom na to da je taj predlog dobio najveći broj glasova građana, piše Beoinfo.

Građani su prethodnih nedelja putem aplikacije Beokom servis glasali za ime novog bulevara, a Mali je istakao da je predloženo čak 167 različitih imena i da je predlog da se novoizgrađeni bulevar nazove po herojima sa Košara dobio ubedljivo najviše glasova, čak 1.150 više od drugoplasiranog.

– Beograđani su na ovaj način pokazali da ne zaboravljaju velike junake koji su dali život za svoju otadžbinu. Drago mi je što će se novi bulevar na Novom Beogradu zvati po herojima sa Košara jer tako čuvamo sećanje na ove velike junake i još jednom pokazujemo da smo ponosni na svoju herojsku prošlost i da ne zaboravljamo one koji su nas zadužili – rekao je gradonačelnik.

Da bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi ponese ime heroja sa Košara, glasalo je 1.305 građana. Među predlozima za ime novog bulevara su se našla imena Vasilija Ostroškog (156), Nenada Bogdanovića (42), Branka Pešića (18), patrijarha Pavla (13), Milunke Savić (11), Mileve Marić Anštajn (9).

Inače, pored aplikacije Beokom servis, Grad Beograd je pokrenuo i aplikaciju Beograđani. Preko ove aplikacije građani takođe mogu da se uključe u uređivanje grada, za šta dobijaju i poene, a ako ih dovoljno sakupe i karte za različite događaje i manifestacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.