Izvor: eKapija | Petak, 11.08.2017.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Noć muzike 1. septembra na stadionu Tašmajdan

Sa prve Noći muzike 2016. godine
Druga Noć muzike powered by Plazma zakazana je za 1. septembar u 20.30 časova na stadionu Tašmajdan, kada će Simfonijski orkestar RTS-a, hor RTS-a i hor Kolibri dočarati svim posetiocima pravi muzički spektakl.

- Muzikom vodimo publiku na putovanje oko sveta sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS pod vođstvom maestra Bojana Suđića. Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok spojićemo virtuoznim notama, uz specijalne goste, od kojih za sada otkrivamo samo - Hor Kolibri RTS. Na proputovanju prolazimo kroz više od 20 zemalja, igraćemo Kan-kan, Sirtaki, čućemo marijače, grejaće nas sunce Italije i, svakako, srpska muzika - istakla je Monika Lašanc ispred Muzičke produkcije RTS-a, na predstavljanju druge Noći muzike u petak (11. avgusta 2017. godine).

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Beograda, jednog od glavnih partnera manifestacije, najavio je još više ovakvih projekata, jer "želimo zajedno da vratimo Beograd na mesto koje mu pripada, a to je kulturna prestonica Jugoistočne Evrope", dok je predstavnik organizatora Milan Tavčar izrazio zahvalnost svim partnerima i saradnicima koji će pomoći da Noć muzike, kao prvi koncert klasične muzike na otvorenom u Beogradu i Srbiji, doživi i svoje drugo izdanje.

- Zajedno sa više od 15.000 posetilaca, koliko očekujemo na Tašmajdanu, želimo da pošaljemo poruku da Beograd zaslužuje ovakvu manifestaciju i u narednim godinama - zaključio je Tavčar.

Organizatori ovog kulturnog događaja pod otvorenim nebom posebno ističu da je ulaz na koncert, kao i prošle godine, besplatan i da neće biti podele karata, te apeluju da građani, zbog velikog interesovanja, dođu ranije na stadion kako bi na vreme zauzeli mesta.

Brend Plazma, koji ove godine obeležava svoj 50. rođendan, glavni je pokrovitelj manifestacije koja je još jednom pozicionirala Beograd rame uz rame sa mnogim svetskim metropolama poput Beča, Londona, Berlina i Njujorka. Pored Plazme, ovogodišnja Noć muzike biće realizovana i uz podršku Grada Beograda i sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.