NavMenu

ČADEŽ: Uskoro akcija za pronalaženje novih IKEA dobavljača u Srbiji

Izvor: Tanjug Četvrtak, 10.08.2017. 12:31
Komentari
Podeli
Marko ČadežMarko Čadež
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da će PKS povodom otvaranja prve robne kuće IKEA pokrenuti akciju za pronalaženje proizvođača u Srbiji koji mogu da rade za švedsku kompaniju i tako plasiraju svoje proizvode na globalno tržište.

- Postati deo porodice IKEA nešto znači. Dočekali smo simbolično povratak na mapu zemalja koje su prepoznate kao dobre za investiranje, sa dobrom poslovnom klimom i sa zanimljivim tražištem. Dolazak kompanije IKEA je od velikog značaja za privredu Srbije i sve proizvođače koji bi mogli da iskoriste lanac te kompanije - kazao je predsednik PKS.

Čadež je rekao da je upravo razgovarao sa ljudima koji za robnu kuću IKEA pronazale proizvođače i da je dogovoreno da PKS pokrene akciju kako bi što više proizvođača iz Srbije moglo da se priključi.

On je istakao da će svakodnevno u PKS tražiti zanimljive kompanije koje mogu da budu dobavljači švedskoj kompaniji, koji mogu da ispune uslove i da će videti kako da pomognu onima koji trenutno ne ispunjavaju uslove.


Čadež je podsetio da, na primer, postoje fondovi Razvojne agencije Srbije i da bi mogli da se iskoriste za opremu i standardizaciju firmi zainteresovanih da rade za IKEA-u.

Smanjenje prodaje kod domaćih proizvođača i do 30%?

- Dolazak kompanije IKEA na srpsko tržište primoraće domaću industriju nameštaja da poveća svoju konkurentnost kako bi ublažila sigurno smanjenje prodaje, koje prema iskustvima okolnih zemalja može dostići u proseku 30% - rekao je nedavno sekretar Udruženja za šumarstvo, preradu drveta i industriju nameštaja Privredne komore Srbije Ješa Erčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.