NavMenu

U Rasinskom okrugu privatizaciju čeka 25 preduzeća - do sada prodato 55

Izvor: Biznis Nedelja, 03.08.2008. 12:37
Komentari
Podeli



U Rasinskom okrugu do sada je prodato 55 preduzeća, na privatizaciju čeka još 25, pokazuju podaci Agencije za privatizaciju.

Najveći broj prodatih preduzeća je iz Kruševca i to 30, sledi Aleksandrovac sa 14, Trstenik sa četiri, Ćićevac tri i Brus i Varvarin sa po dva preduzeća.

Domaći kupcipostali su novi vlasnici u 49 firmi, dok su stranci kupili šest preduzeća, a u tri slučaja reč je o bugarskim firmama, dve su austrijske i jedna rumunska.

Stranci su postali vlasnici najvećih kolektiva poput "Trayal korporacije", "Merime", "Dušana Petronijevića".

Do kraja godine, kada bi trebalo okončati proces privatizacije, trebalo bi da bude prodato još 25 preduzeća sa područja Rasinskog okruga, četiri tenderski, 16 aukcijski, a za još pet kolektiva nije određena metoda.

Zakruševačku HI "Župa" i trsteničku "Prvu petoletku" su objavljenitenderi, dok IMK "14. oktobar" čeka javni poziv, a za "Novu Slogu"iz Trstenika je održana prva sednica tenderske komisije na kojoj jekonstatovano da su pristigle tri validne ponude.


Za 29. avugust zakazana je aukcija na kojoj će na prodaju biti ponuđen preduzeće "Mirko Tomić" iz Zalogovca, koje se bavi uzgojem goveda i proizvodnjom mleka i trstenička Veterinarska stanica, a za 26. septembar zakazana je prodaja bruske Veterinarske
Tagovi:
rasinski okrug
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.