NavMenu

U Novom Slankamenu predstavljena prva praktična škola zadrugarstva

Izvor: Beta Sreda, 09.08.2017. 17:26
Komentari
Podeli
(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Prva praktična škola zadrugarstva u Srbiji predstavljena je u sredu (9. avgusta 2018. godine) na plantažama voća Zemljoradničke zadruge Voćar Slankamen u Novom Slankamanu.

To su uradili ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić i direktor te zadruge Nikola Kotarac koji su potpisali Sporazum o dugoročnoj saradnji i projektu Praktična škola zadrugarstva.

Praktična škola zadrugarstva radiće po potrebi na volonterskim osnovama u korist zainteresovanih sadašnjih i budućih zadrugara, u okviru misije Vlade Srbije "500 zadruga u 500 sela", saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema finansijskim mogućnostima, planirana su i stručna predavanja eminentnih stručnjaka, navodi se u saopštenju.

Krkobabić je rekao da je danas izuzetan dan za zadrugarstvo Vojvodine i cele Srbije.

- Praktična škola zadrugarstva Zemljoradnička zadruga Voćar Slankamen Novi Slankamen služi na čast zadrugarstvu cele Srbije - rekao je on.

Krkobabić očekuje da će u Novi Slankamen dolaziti zadrugari iz svih krajeva Srbije da se posavetuju i steknu znanje i da vide praktično kako funkcioniše dobra zadruga.

Prema njegovim rečima, moći će da se uvere kako može 40-ak domaćina da se objedini i da ima svoje zasade i hladnjaču kapaciteta više od 3.000 tona.

Krkobabić je naveo i da će zadrugari u Novom Slankamenu videti i kako može da se izveze 8.000 tona voća u Rusiju, a deo i u Evropsku uniju.

- Udruživanje 42 zadrugara u Zemljoradničku zadrugu Voćar Slankamen je zaista impresivan poduhvat koji želimo da sledimo u celoj Srbiji, pogotovu u brdsko-planinskim i pograničnim područjima - rekao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.