Izvor: Novosti | Subota, 02.08.2008.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sporne zvezdice - u prvoj polovini 2008. godine Turistička inspekcija dobila samo 113 žalbi

(Foto: b)


U prvoj polovini ove godine Turističkoj inspekciji stiglo je samo 113 prijava turista, što je u poređenju sa istim periodom lane neuporedivo manje.

Pomoćnim ministra zadužen za Turističku inspekciju Stojan Arizanović naglašava da je od 113 žalbi samo 76 bilo opravdano, jer se agencije nisu pridržavale programa putovanja, pa je 54 okončano dogovorom izmeđiu putnika i agencije.

- Agencije su vratile novac za neizvršene usluge u iznosu od 621.379 dinara- kaže Arizanović. On je dodao da su u 21 slučaju inspektori podneli zahteve za pokretanje prekršajnog postupka. Jer, kako je Arizanović objasnio, inspektor nema zakonskog osnova da naredi vraćanje novca.

Najčešći prigovori putnika odnosili su se na to da je konfor u sobama bio manji od ugovorenog. Recimo, nije bilo klima uređaja, umesto standardnog postavljen je pomoćni ležaj, oprema je bila dotrajala, bazen nije radio i slično.

Takođe, putnici su se žalili i na malu količinu mesa u turskim hotelima, kao i na previše povrća u egipatskim.

- Žalbi je manje nego ranijih godina- kaže Arizanović i dodaje da smatra da su naši turisti nedovoljno upoznati sa pravilima kategorizacije.

- Naime, ona je različita u svim zemljama i standardi u uslugama nisu isti- kaže Arizanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.