Izvor: Blic | Ponedeljak, 07.08.2017.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spaskovski ostaje na čelu RTB Bor do dolaska strateškog partnera?

(Foto: Ljubiša Aleksić/RTB Bor)
Iako je tender za izbor profesionalnog menadžmenta koji će rukovoditi Rudarsko-topioničarskim basenom Bor istekao 31. jula, ovu kompaniju će nastaviti da vodi Blagoje Spaskovski, aktuelni generalni direktor, piše list Blic u ponedeljak (7. avgusta 2017. godine).

- U ovom trenutku ima mnogo potencijalnih strateških partnera za RTB. Zato je odlučeno da se tender za izbor novog menadžmenta obustavi i da RTB do izbora strateškog partnera nastavi da vodi Spaskovski - kaže za Blic izvor iz Vlade Srbije.

Podsetimo, tender za izbor profesionalnog menadžmenta raspisan je krajem prošle godine i nekoliko puta je produžavan. Poslednji rok je istekao 31. jula, kada je odlučeno da se taj postupak obustavi, prenosi Blic.

Da će Spaskovski ostati na čelu RTB-a posredno je juče potvrdio i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

- Vlada Srbije u ovom trenutku pregovara sa kompanijama iz Kine, Rusije i Kanade, koje su zainteresovane za strateško partnerstvo sa RTB-om. Sve kompanije rade svoje procene stanja isplativosti ulaganja u RTB. Aktuelni menadžment je tu da im pruži svu neophodnu pomoć, a odluku koja će kompanija biti partner RTB-a, donećemo nakon detaljnih sagledavanja - kazao je Antić.

On je istakao da je RTB od početka godine ostvario dobit od 35 mil USD, i naglasio da bi država Srbija "najviše volela da RTB dobije strateškog partnera ili da zadrži deo akcija u budućoj kompaniji".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.