Izvor: Tanjug | Nedelja, 06.08.2017.| 17:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju Ulice kneza Miloša - Beograd dobija još jednu podzemnu garažu

Ilustracija (Foto: chaoss/shutterstock.com)
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda izdao je u petak (4. avgusta 2017. godine) građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Ulice kneza Miloša sa izgradnjom podzemne garaže u jednom nivou ispod površine ulice, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Ta garaža će vredeti oko 7 mil EUR i možemo da počnemo da je gradimo na proleće sledeće godine, kada bude završena rekonstrukcija trga Slavija, odnosno Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice, s obzirom na to da rekonstrukcija ovih ulica ometa funkcionisanje saobraćaja i zbog toga je važno da Ulica kneža Miloša bude prohodna - rekao je Vesić Tanjugu.

Navodeći da se na Ulici kneza Miloša trenutno nalazi oko 220 parking mesta, on je rekao da će se nova garaža nalaziti na potezu od Višegradske do Nemanjine ulice i da će imati 427 parking mesta što je skoro duplo više.

Predviđeno je da garaža ima dva ulaza i izlaza, naveo je Vesić i dodao da će Ulica kneza Miloša biti kompletno rekonstruisana, odnosno da će imati po tri saobraćajne trake sa obe strane, između kojih će biti razdelno ostrvo, zatim uređene biciklističke staze, drvored, klupe, kao i nove trotoare koji će biti popločani.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.