NavMenu

Ponovo raspisan tender za prodaju 51% podgoričke "Pobjede" - rok za dostavljanje ponuda 27. oktobar

Izvor: Tanjug Utorak, 29.07.2008. 16:36
Komentari
Podeli

Crnogorska Agencija za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja ponovo je raspisala tender za prodaju paketa akcija "Pobjede".

To je drugi put da se objavljuje prodaja, većinskog paketa od 51% akcija, najstarijih crnogorskih dnevnih novina, koje su u finansijskim problemima više od pet godina.

Na prethodnom tenderu objavljenom novembra prošle godine tendersku dokumentaciju otkupio je samo nemački medijski koncern WAZ, ali nije dostavio ponudu za kupovinu većinskog paketa akcija.

Na ponovljenom tenderu ponuđene su akcije, koje su vlasništvo države, a tender je otvoren do 27. oktobra.

Predviđeno je da učesnik na tenderu može biti kompanija, koja ima najmanje pet godina iskustva u oblasti osnovne delatnosti "Pobjede", prošlogodišnji prihod od 15 mil EUR, kao i da je ostvario profit u prethodne tri godine.

Pravo na dostavljanje ponuda ima i učesnik koji je u direktnom ili indirektnom vlasništvu sa onim ko ispunjava uslove, kao i konzorcijum čiji je vodeći član kvalifikovan za učešće na tenderu. Formiranje konzorcijuma između učesnika tendera biće moguće samo uz prethodno odobrenje tenderske komisije.

Procenjeno je da kapital "Pobjede" vredi skoro 11 mil EUR i podeljen je na oko 2,2 miliona akcija, čija je nominalna vrednost 5 EUR, dok na berzi trenutno vrede 7,5 EUR.

"Pobjeda" izdaje i nedeljnik na albanskom "Koha javore", mesečnik "Porodični magazin" i sportski dnevni list "Arena".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.