Izvor: Beta | Četvrtak, 03.08.2017.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ministar Knežević pozvao vlasnika Goše na razgovor

Ilustracija (Foto: Evlakhov Valeriy/shutterstock.com)
Ministar privrede Srbije Goran Knežević uputio je danas (3. avgusta 2017. godine) poziv za sastanak direktoru Lisnart Holdings Limiteda, Elefteriju Kiriakou, na kome će se razgovarati o stanju u fabrici šinskih vozila Goša, čiji je vlasnik ta kiparska kompanija.

- Siguran sam da će Vaša poseta biti korisna i da ćemo razgovorom doći do više mogućnosti za rešavanje situacije u Goši - rekao je Knežević u pismu direktoru Lisnarta, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministarstvo privrede je podsetilo da je u proteklom periodu u više navrata i na više načina pokušavalo da stupi u kontakt sa vlasnicima kompanije koja je vlasnik Goše iz Smederevske Palanke i nada se da će današnji poziv doprineti bržem rešavanju situacije u toj fabrici.

Radnici Goše su u štrajku od marta ove godine, kada je proizvodnja obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Oni su pre dva dana uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić sa molbom da im pomognu u rešavanju problema u fabrici.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS Trnava koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart Holdings Limited za 4,2 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.