NavMenu

Jelena Veljić nova finansijska direktorka kompanije Siemens Srbija

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.08.2017. 15:49
Komentari
Podeli
Jelena VeljićJelena Veljić
Jelena Veljić imenovana je za novu finansijsku direktorku kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 1. avgusta 2017. godine.

Kako navode iz Siemensa, Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou - u Kini, Nemačkoj i Austriji. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, dve godine je obavljala funkciju direktorke korporativne revizije za region Istočne Azije i Pacifika, sa sedištem u Pekingu. Svoju karijeru započela je upravo u kompaniji Siemens u Austriji (Linc).

Master studije završila je na Univerzitetu Johannes Kepler u Austriji iz oblasti poslovne administracije i ekonomije, sa fokusom na korporativne finansije, računovodstvo i međunarodne poslovne odnose, a na istom univerzitetu bila je angažovana kao predavačica/istraživačica na Institutu za korporativne finansije.

- Drago mi je što započinjem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde Siemens ove godine proslavlja 130 godina postojanja i značajan je partner ekonomije i društva više od jednog veka. Zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da prenesem znanje i iskustvo koja sam stekla na ranijim pozicijama i da doprinesem budućem uspehu Siemensa Srbija - izjavila je Jelena Veljić, nova finansijska direktorka kompanije.


Siemens Srbija ove godine obeležava značajan jubilej - 130 godina uspešnog poslovanja, a u lokalnoj kompaniji radi blizu 2.000 zaposlenih. Siemens u Srbiji zauzima poziciju jedne od vodećih kompanija u oblastima svog poslovanja, kao što su proizvodnja, prenos i distribucija energije, proizvoda i rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, rešenja za digitalnu proizvodnju, dajući doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i projekata energetske efikasnosti. Siemens fabrika vetrogeneratora jedna je od najvećih izvoznika u Srbiji, a svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće vetrogenerator napravljen upravo u Siemens fabrici u Subotici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.