Izvor: Blic | Ponedeljak, 31.07.2017.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Banja obnovljena posle 117 godina - Proradilo javno kupatilo sa mineralnom vodom u Obrenovcu

(Foto: Yunava1/shutterstock)
Stara banja u Obrenovcu obnovljena je posle 117 godina. Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca završilo je rekonstrukciju i dograđeni su stambeni objekati, a obavljena je i prenamena u javno gradsko kupatilo sa mineralnom vodom, navode u ovom preduzeću.

Uređenje ovog prostora počelo je u februaru, a direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin kaže da je građanima od sada dostupna nova lamela B.

- Celokupan iznos je bio 28 miliona dinara, a u planu je da u narednom periodu uradimo i lamelu A. Građanima pružamo sedam novih kada, prostor za ordinaciju i lekarsku službu, prostor za fizikalnu terapiju. Usluga je kompletna, ne samo za naše sugrađane, već postoji i veliko interesovanje ljudi iz drugih gradova. Banja je odavno ovde prisutna i treba da bude i narednih 100 godina - kazao je Marošanin.

Poslednja rekonstrukcija na ovom prostoru rađena je davne 1900. godine.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac Zoran Lapčević dodao da su cene ostale nepromenjene i da će banja veoma brzo raditi u punom kapacitetu. On je najavio i postavljanje novih kapija, kako bi se prolaz kroz banju ogradio.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.