NavMenu

"Učinimo vozila ekološki čistim" - AMSS potpisao deklaraciju o zaštiti životne sredine

Izvor: Tanjug Petak, 25.07.2008. 13:51
Komentari
Podeli

Auto-moto savez Srbije potpisao je deklaraciju Međunarodne automobilske federacije (FIA) o kvalitetu vazduha, klimatskim promenama i uštedi goriva, pod nazivom "Učinimo vozila ekološki čistim" (Make cars green), saopštio je 25. jula AMSS.

Na ovaj način "AMSS daće svoj doprinos globalnoj kampanji pokrenutoj u cilju zaštite životne sredine na planeti, pridružujući se naporima za promociju racionalne upotrebe goriva u automobilizmu i odgovornog motorizovanog saobraćaja - navedeno je u saopštenju.

Potpisivanju deklaracije prethodila je poseta generalnnog direktora FIA Regije I Pitera Dogvilera i predsednik AMS Slovenije Borisa Perka, u okviru koje su razmatrani mogući budući projekati, strateški plan razvoja AMSS, ISO standardizacije, aktivnog učešća u radu FIA, kao i saradnja sa klubovima iz regiona.

AMS Srbije pripada Regiji I Svetske automobilske federacije, u kojoj su i ostali klubovi iz Evrope, Afrike i srednjeg Istoka, navedeno je u saopštenju i objašnjeno da je poseta deo šireg projekta koji treba da ojača i unapredi veze auto-moto klubova u regionu uz promociju iskustava i aktivnosti malih auto-moto klubova, a u okviru Koordinacionog foruma zemalja centralne i istočne Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.