Izvor: RTS | Petak, 28.07.2017.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nova ulaganja u opštinu Vlasotince - U planu rešavanje problema vodosnabdevanja, saniranje četiri mosta...

Vlasotince
Zahvaljujući mladima koji rade na projektnoj dokumentaciji, za manje od godinu dana u opštinu Vlasotince iz državne kase stiglo je skoro 130 miliona dinara. Završena je rekonstrukcija Doma zdravlja, izgrađenog 1962. godine, a još se radi na popravci Tehničke škole i Gimnazije. Vlasotinčani očekuju da će uskoro biti rešen i problem vodosnabdevanja.

Nova stolarija i postavljena izolacija već daju rezultate. U ordinacijama prijatno i bez uključenih klima uređaja. Dobro za pacijente, još bolje za lekare Doma zdravlja u Vlasotincu.

- Mi smo prezadovoljni učinkom i uslovima koji su nam ovom rekonstrukcijom omogućeni za rad - kaže dr Marija Valčić, lekar Doma zdravlja u Vlasotincu.

Od izgradnje pre više od pola veka dograđivano jeste, ne i renovirano. Sada je Dom zdravlja dobio potpuno nov izgled i novi krov. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je skoro 23 miliona dinara.

- Uz pomoć sredstava lokalne samouprave i nešto našim sredstvima, to je bilo samo održavanje, ali ovako veće investicije nismo mogli sami da obezbedimo - kaže Milena Stanković Mitrović, direktor Doma zdravlja u Vlasotincu.

Zgrada u kojoj su smeštene Gimnazija i Tehnička škola završena je spolja, a unutrašnjost se i dalje radi. Rečl je o kompletnom sređivanju, od podova do elektroinstalacije. U novoj školskoj godini neuporedivo bolji uslovi za oko 1.000 učenika i preko 100 profesora dve škole.

- Preko 30 miliona dinara je preko Kancelarije vlade Republike Srbije za upravljanje javnim ulaganjima uloženo u ovaj objekat - kaže Živan Šušulić, direktor Gimnazije u Vlasotincu.

Stalno na terenu, da oslušnu, procene, pripreme projekte i budu spremni, bar korak pre konkursa koje država raspisuju. Mladi tim opštinske uprave predvodi elektroinženjer Vladimir Kocić.

- Mi u ovom trenutku imamo spremno više od 70 projekata, u roku od godinu dana smo uradili više od 100, a trenutno se realizuje tridesetak - kaže Vladimir Kocić, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince.

- Unapred spremamo projekte sa kompletnom dokumentacijom, dozvolom za gradnju, jer su rokovi javnih poziva kratki i to nam daje prednost da konkurišemo na vreme i dobijemo sredstva - kaže Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.

Tako će, nadaju se, rešiti i gorući problem opštine - vodosnabdevanje, ali i sanirati četiri mosta i potporne zidove oštećene u poplavama. Predaha nema, jer zahvaljujući odobrenim projektima nekoliko ministarstava kreće se sa rekonstrukcijom dve ulice i sa radovima na energetskoj efikasnosti dečijeg vrtića.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.