NavMenu

MALI: Biće otpuštanja u kompaniji Air Serbia

Izvor: Tanjug/Beta Petak, 28.07.2017. 12:16
Komentari
Podeli
Siniša Mali (Foto: beograd.rs)Siniša Mali
Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora nacionalnog avioprevoznika Air Serbia, potvrdio je informacije da će biti otpuštanja u toj kompaniji. On nije precizirao o kom broju se radi, niti potvrdio medijske navode da je reč o 30 zaposlenih.

- Ne znam da li je reč o 30 ljudi, ali neka ste u pravu, verovatno će se smanjiti za 30 ljudi. To je sve deo normalnog procesa da smanjite troškove, a povećate prihode - rekao je Mali.

Mali je istakao da Air Serbia dobro posluje, a da se gubici, koje je saopštila kompanija Etihad odnose uglavnom na poslovanje kompanija Alitalia i Air Berlin, koji su kao i Air Serbia, u sastavu Etihada.

Otpuštanje jednog broja zaposlenih, objasnio je, u skladu je sa planom racionalizacije troškova poslovanja i povećanja profita.

On je naveo da je sve to deo normalnog procesa u privatnim kompanijama.

- Sve je to normalno, sve je to deo procesa gde pokušavate da smanjite troškove sa jedne strane i povećate profit sa druge strane. Air Serbia je stabilna, po svakom parametru smo bolji nego prošle godine, i po pitanju profitabilnosti i po pitanju novih kilometara koje letimo - kazao je Mali.

Kako je rekao, Air Serbia nema pomoć vlade od februara pretprošle godine i posluje na tržištu.

- Avioindustrija je veoma konkurentna delatnost, imate mogućnost svakog dana da neka kompanija dođe na beogradski aerodrom, otvori novu liniju. Stalno morate da budete u pokretu, u ofanzivi, da anticipirate šta će oni uraditi, da smanjujete i kontrolište svoje troškove, uvodite neke nove rute... - rekao je Mali.

Mali naglašava i da Air Serbia ne planira ukidanje linije do Njujorka, jer za nju vlada veliko interesovanje. Dodao je da se u ovom trenutku o tome ne razmišlja, i da se ta linija pokazala kao veoma dobra, ne samo direktno za kompaniju, već i indirektno za celu zemlju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.