Izvor: Tanjug | Petak, 28.07.2017.| 12:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kineska komora dovodi 500 privrednika u Beograd

(Foto: crystal51/shutterstock.com)
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa predstavnicima Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor (CICCPS), a njen predsednik Sun Janjun najavio je da će u Beogradu organizovati forum na kome će učestvovati 500 privrednika iz Kine kako bi se upoznali sa potencijalima Srbije.

- Srbija je veoma bitna država na političkom planu "Pojas i put", želimo da steknemo uvid u sve mogućnosti saradnje posebno u oblasti turizma i građevinskoj industriji, zbog čega u Beogradu organizujemo forum na kome će učestvovati 500 privrednika iz Kine, koje ćete moći da upoznate sa svim potencijalima Srbije - naglasio je Sun Janjun.

Nikolić je pozdravio inicijativu Međunarodne privredne komore za privatni sektor da se poveže sa srpskim kompanijama sa ciljem realizacije zajedničkih projekata, u interesu i srpskih i kineskih građana, saopšteno je iz saveta.

- Mogućnosti saradnje Srbije i NR Kine su velike, od ulaganja u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, proizvodnju hrane. Naša država podstiče investitore, potpuno je otvorena za saradnju, Srbija ima sve uslove da se u njoj proizvodi roba za sva tržišta, čak i za Kinu - ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, i mogućnosti kineskih građevinskih kompanija u Srbiji su ogromne.

- Imamo puteve koje treba izgraditi, za nas je posebno značajna izgradnja pruge Beograd-Budimpešta, ali razmatramo i mogućnost modernizacije i obnove drugih pruga, posebno pruge Beograd- Sarajevo, a u turističkoj ponudi imamo banjski i zdravstveni turizam, koji je velika šansa za oporavak i lečenje našeg stanovništva - istakao je Nikolić.

Sun je naveo da Međunarodna privredna komora za privatni sektor (CICCPS), prva privatna privredna komora osnovana u NR Kini, da broji preko 500 članova, a njene članice su srednja i velika privatna preduzeća, poput kompanije za onlajn trgovinu Alibaba i fabrike automobila Džili, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.