Izvor: Beta | Četvrtak, 27.07.2017.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bez dogovora radnika i rukovodstva Goše - Radikalizacija štrajka blokadom fabrike

Ilustracija (Foto: Evlakhov Valeriy/shutterstock.com)
Radnici fabrike Goša iz Smederevske Palanke odlučili su da nastave štrajk i najavili radikalizaciju, izjavio je danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je agenciji Beta rekao i da će radnici sutra izvesti viljuškare ispred Upravne zgrade, kako niko ne bi mogao da uđe u krug fabrike i dodao će naredne nedelje razmotriti da li će nastaviti i štrajk glađu.

Vujičić je rekao da nije bilo dogovora između radnika i direktora Milutina Šćepanovića o isplati novaca radnicima.

- Direktor je izašao pred radnike i rekao da nema novca i da moramo da počnemo da radimo - rekao je Vujičić i dodao da radnici najpre traže da im se isplati deo zaostalih dugovanja, pa će se vratiti u fabriku.

Prema njegovim rečima, predstavnici Žezare iz Smedereva, koja je u vlasništvu kineskog Hesteela bili su danas u Goši, ali nije postignut konačan dogovor o prodaji vagona.

- Oni će narednih dana izvestiti Gošu da li i žele da kupe vagone - rekao je on.

Podsetimo, predstavnici radnika Goše i Ministarstva privrede dogovorili su u sredu (26. jula 2017. godine) da država reprogramira dugove fondovima i da pomogne toj fabrici da obezbedi poslove sa železarom u Smederevu, a preko kompanije Yugoimport SDPR sa Iranom. Ministar privrede Goran Knežević rekao je tom prilikom da je država je spremna da napravi reprogram dugova prema Fondu za razvoj i Poreskoj upravi, ali tek kada Goša počne da radi, kada se radnici vrate na posao i kada fabrika bude mogla da garantuje isporuku dobavljačima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.