NavMenu

Novosadska Čistoća ponovo prikuplja tehničku dokumentaciju za reciklažno dvorište

Izvor: Dnevnik Utorak, 25.07.2017. 10:15
Komentari
Podeli
(Foto: franz12/shutterstock.com)
U JKP Čistoća ponovo su pokrenuli postupak dobijanja tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju reciklažnog dvorišta, pošto je prethodna, pet godina od izdavanja, prestala da važi.

Na sajtu tog gradskog komunalnog preduzeća stoji da je ugovor za izradu dodatne tehničke dokumentacije za izgradnju dvorišta 19. juna dodeljen firmama Hidrozavod DTD iz Novog Sada, kao nosiocu posla, i Geoplan Srem iz Sremske Mitrovice kao učesniku. Za tu nameno izdvojeno je tri miliona dinara, a ugovor je zaključen 23. juna.

Projekat reciklažnog dvorišta, još 2011. godine izradila je firma Envi Tech iz Beograda. Lokacijska i građevinska dozvola pribavljene su 2012. godine i započeti su radovi. Tada je obavljeno nivelisanje terena, priprema podloge za plato i saobraćajnice i odrađeni su armiranobetonski radovi na temeljima pojedinih objekata. Nabavljena je i oprema, ali je posle pripremnih radova zbog nedostatka novca izgradnja obustavljena.

Projekat izgradnje reciklažnog dvorišta finansiran je iz Fonda za zaštitu životne sredine, koji je 2012. godine ugašen i od tada je novac za to, kako kažu u Čistoći, praktično zaključan.

U dvorištu, koje će biti okviru granica regionalne deponije, biće centralno postrojenje za prikupljanje i separaciju primarno selektovanog otpada, a tu je predviđeno i mesto za odlaganje posebnih tipova otpada - guma od motornih vozila, azbestnih proizvoda, baterija, ulja, električnih proizvoda...

U projektnom zadatku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju, između ostalog se navodi da je potrebno obaviti pregled i utvrditi mogućnost instaliranja opreme linije za separaciju koja je nabavljena 2012. godine. Takođe, po usvojenoj koncepciji rada, treba predvideti i puteve i platoe, a planirano je i ozelenjavanje prostora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.