Izvor: Danas | Utorak, 25.07.2017.| 08:29

Bujanovački Megal počinje proizvodnju novog kotla na pelet - Biomega najpre na tržištu Makedonije

Pelet
Metalska industrija Megal a.d. Bujanovac najavila je početak proizvodnje kotla na pelet Biomega, koji će imati energetsku efikasnost od 90% i moći će da zagreva prostor do 350 kvadratnih metara.

Direktor preduzeća Dragoljub Kostić potvrdio je za Danas da će cena ovog kotla na tržištu biti između 1.300 i 1.600 EUR, u zavisnosti od energetske jačine.

- Računam da ćemo prve Biomegal kotlove, koji koriste italijansku elektroniku, isporučiti tržištu Makedonije. Tamo smo već dogovorili izvoz 2.000 naših drugih kotlova, vredan više od 1 mil EUR - precizirao je Kostić.

On navodi da je uz podršku Fonda za razvoj Srbije, obezbeđeno 300.000 EUR za nabavku fiber lasera za sečenje lima, što će znatno poboljšati kvalitet izrade kotlova na čvrsto gorivo, što je i osnovna delatnost ovog preduzeća.

- Zbog povećanog obima posla, imamo stalno otvoreni konkurs za varioce i inženjere, jer nas do kraja godine očekuje realizacija ukupnog plana proizvodnje i plasmana oko 3.000 kotlova. Imamo konstantan rast proizvodnje - objasnio je direktor Megala.

Megal zapošljava oko 140 radnika, čija je prosečna zarada oko 35.000 dinara. Najveći deo kapitala je u vlasništvu malih akcionara, dok država raspolaže sa 33% udela ovog najuspešnijeg preduzeća u bujanovačkoj opštini.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.