NavMenu

Održani ispiti za profesionalne upravnike zgrada

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 24.07.2017. 17:50
Komentari
Podeli
Pismeni deo ispita za sticanje licence za profesionalnog upravnika zgrade održan je u Privrednoj komori Srbije i u regionalnim komorama u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu.

Polagalo je 226 kandidata, a rezultati testa biće objavljeni na sajtu PKS krajem jula, dok će usmeni ispiti biti organizovani od 2. avgusta, saopštila je PKS.

Pismeni deo ispita obuhvatio je 40 pitanja - po deset iz svake tematske oblasti predviđene Pravilnikom o programu ispita i načinu polaganja ispita, uslovima za sticanje i oduzimanje licence za profesionalnog upravnika i sadržini registra profesionalnih upravnika.

To su pravni okvir, administrativni i finansijski aspekti upravljanja zgradom, održavanje zgrade i bezbednosne procedure, i komunikacija.

Za kandidate koji polože pismeni deo biće organizovan usmeni ispit pred petočlanom komisijom.

Sledeći korak je upis u registar profesionalnih upravnika.

Fizičko lice, da bi steklo kvalifikaciju profesionalnog upravnika, treba da ima najmanje srednju četvorogodišnju školu, položen ispit i licencu, kao i da bude upisano u registar.


Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi poslovima profesionalnog upravljanja ako ima najmanje jedno lice u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisano u registar koji vodi PKS.

Naredni ispitni rok se očekuje u septembru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.